De bulls zetten door! Weet Bitcoin vandaag opnieuw te sluiten boven de $34.000?' en Dit beursgenoteerde bedrijf met 70.784 Bitcoin op de balans wil graag méér BTC

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 30415 euro. Dat is 10% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke stijging dus. Voor de week performance noteren we 12%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: De bulls zetten door! Weet Bitcoin vandaag opnieuw te sluiten boven de $34.000?'.

Ander nieuwtje: Dit beursgenoteerde bedrijf met 70.784 Bitcoin op de balans wil graag méér BTC. Een andere kop van vandaag: Fondsmanager Ray Dalio: 'Bitcoin is een geweldige uitvinding'.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: "Bitcoin gaat kapot", dreigt directeur van de centrale banken der centrale banken, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 30415 euro en een AEX stand van 643 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 47.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 12% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.