Deze 3 cijfers van vandaag belangrijk voor de bitcoin prijs en Binance stopt (tijdelijk) met iDEAL

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Met de BTC koers op 29873 euro. Dat is -7% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -1%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Deze 3 cijfers van vandaag belangrijk voor de bitcoin prijs.

Daarnaast: Binance stopt (tijdelijk) met iDEAL. Bovendien bleek vandaag: Chinese regio gaat bitcoin mining verbieden, shake-out van miners dreigt.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Spaanse bank start met Bitcoin trading services voor rijke klanten, Grootste bank in Denemarken is sceptisch over Bitcoin, Volgens deze 3 indicatoren zit bitcoin nog in een bullmarkt, en: Opgelet voor oplichters met nep-Ledgers

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29873 euro en een AEX stand van 720 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 41.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een beroerde performance van -7% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.