Deze man moet 484 miljoen euro betalen vanwege grootschalige Bitcoin oplichting en Duke University heeft $500 miljoen aan aandelen in bitcoin beurs Coinbase

Nieuwtjes

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 47388 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -2%. Vandaag lezen we onder meer: Deze man moet 484 miljoen euro betalen vanwege grootschalige Bitcoin oplichting.

In ander nieuws: Duke University heeft $500 miljoen aan aandelen in bitcoin beurs Coinbase. Ook nog in het nieuws: Het bezitten van Bitcoin is een vereiste voor een goed financieel jaar'.

Eerder

En al eerder lazen we: "Verschillende signalen in Bitcoin grafiek! Wat zijn belangrijke levels?", Chainalysis haalt $100 miljoen op, Dit bedrijf investeert groots in een groene Bitcoin mining pool, en: Bitcoin bank Avanti haalt $37 miljoen op bij Binance en Coinbase

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 47388 euro en een AEX stand van 697 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 68 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -2% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.