Dit vinden politieke partijen van Bitcoin (BTC) en Extra regels Zuid-Korea voor Bitcoin bedrijven: boetes en gevangenisstraffen

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 46655 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -1%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Dit vinden politieke partijen van Bitcoin (BTC).

In ander nieuws: Extra regels Zuid-Korea voor Bitcoin bedrijven: boetes en gevangenisstraffen. Ten slotte lezen we voor vandaag: Bitcoin en verkiezingen: ga je meer belasting betalen over je Bitcoin?.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin (BTC) koers moet boven $53.000 blijven voor nieuwe uitbraak', , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 46655 euro en een AEX stand van 683 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 68.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een magere performance van -1% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.