Een nieuwe vorm van Bitcoin derivaten op het Lightning Network en Bedrijven hebben meer dan $15 miljard aan BTC

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Een Bitcoin kost nu 15765 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 16%. Wat vandaag opvalt: Een nieuwe vorm van Bitcoin derivaten op het Lightning Network.

Ander nieuwtje: Bedrijven hebben meer dan $15 miljard aan BTC. Wat we ook nog lazen vandaag: Cryptofondsen hebben wereldwijd voor meer dan $25 miljard aan assets in beheer.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin Stock-to-Flow Cross Asset model: $288.000 in the making?, Ongelukkige Bitcoiner betaalt $47.000 voor kleine Bitcoin betaling, Bedrijven hebben meer dan $15 miljard aan Bitcoin op de balans, en: Bitcoin (BTC) Update: Koers breekt door $18.700, stijgt de prijs door?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15765 euro en een AEX stand van 602 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 26.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 16% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.