Eigenaar mysterieuze wallet verplaatst 830 miljoen euro aan Bitcoin (BTC) en ‘Bitcoin (BTC) faalt opnieuw bij $14.100 weerstand, wat nu?’

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update. Bitcoin kost momenteel rond de 11724 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 4%. Vandaag lezen we onder meer: Eigenaar mysterieuze wallet verplaatst 830 miljoen euro aan Bitcoin (BTC).

Ook relevant kan zijn:‘Bitcoin (BTC) faalt opnieuw bij $14.100 weerstand, wat nu?’. Ook nog in het nieuws: Bitcoin miners verdienden in oktober $350 miljoen in totaal.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin (BTC) en Amerikaanse verkiezingen, hoe ging het 4 jaar geleden?, Bitcoin (BTC) Update: “Hou rekening met koers dip naar $11.650”, Paxful lanceert Bitcoin pinpas in samenwerking met VISA, en: ‘Voormalig president Catalonië gebruikte Bitcoin bij vlucht naar België’

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 11724 euro en een AEX stand van 553 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 21.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 4% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.