Elon Musk en Jack Dorsey in gesprek over Bitcoin en Oude energiecentrale gaat met energieoverschot Bitcoin minen

Nieuwtjes

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 27534 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 4%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Elon Musk en Jack Dorsey in gesprek over Bitcoin.

Daarnaast: Oude energiecentrale gaat met energieoverschot Bitcoin minen. Een andere kop van vandaag: Bitcoin beurs BitMEX likt haar wonden: 'We willen de regels volgen'.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: VIDEO: Bitcoin koers in evenwichtspatroon, maakt de prijs zich op voor een grote beweging?, Bitcoin Update: koers zakt verder weg na lokale top bij $36.000, Beurzen verwerkte $958 miljard aan Bitcoin en crypto trades in juni, en: Wetsvoorstel in Iran pleit voor verbod op 'buitenlandse Bitcoin en cryptocurrency's'

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 27534 euro en een AEX stand van 744 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 37 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 4% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.