Elon Musk vs Jack Dorsey en Bitcoin Update: koers heeft moeite met grens van $35.000, kan de prijs uitbreken?

Nieuwtjes

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 25385 euro. Dat is -5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -15%. Vandaag lezen we onder meer: Elon Musk vs Jack Dorsey.

Ook kwam ter sprake: Bitcoin Update: koers heeft moeite met grens van $35.000, kan de prijs uitbreken?. Ook nog in het nieuws: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC).

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Fondsmanager VanEck wil nieuw 'Bitcoin Strategy Fund' op de markt brengen, Politie Iran neemt 7.000 bitcoin mining rigs in beslag, Oppositie in El Salvador wil Bitcoin-wet stoppen via rechter, en: Met BTC.com verhuist 10% bitcoin rekenkracht in één klap naar Kazachstan

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 25385 euro en een AEX stand van 733 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 34.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -15% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.