Federal Reserve zal deze week het lot van de markt bepalen' en Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso

Nieuwtjes

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Een Bitcoin kost nu 20190 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 3%. Vers van de pers: Federal Reserve zal deze week het lot van de markt bepalen'.

Daarnaast: Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso. Een andere kop van vandaag: Bitcoin in april 2021: Coinbase naar de NASDAQ, problemen door kolenmijn China.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Amerikaan moet 3 jaar de cel in na witwassen van $13 miljoen aan bitcoin, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 20190 euro en een AEX stand van 675 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 29.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.