Federal Reserve zal deze week het lot van de markt bepalen' en Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 27096 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -5%. Vers van de pers: Federal Reserve zal deze week het lot van de markt bepalen'.

Ook relevant kan zijn:Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso. Ook nog in het nieuws: Bitcoin in april 2021: Coinbase naar de NASDAQ, problemen door kolenmijn China.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Amerikaan moet 3 jaar de cel in na witwassen van $13 miljoen aan bitcoin, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 27096 euro en een AEX stand van 702 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 38.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een magere performance van -5% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.