Gaat Bitcoin koers deze week naar $45.000? Positieve ontwikkelingen in koers en Zelfbenoemde bedenker van Bitcoin komt met loze dreigementen: Square reageert

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Een Bitcoin kost nu 32571 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 17%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Gaat Bitcoin koers deze week naar $45.000? Positieve ontwikkelingen in koers.

Ook relevant kan zijn:Zelfbenoemde bedenker van Bitcoin komt met loze dreigementen: Square reageert. Bovendien bleek vandaag: "Bitcoin is géén bubbel meer", aldus CEO van financieel adviseur Amber.

Eerder

En al eerder lazen we: Twitter CEO blijft flirten met Bitcoin: Jack Dorsey draait eigen Bitcoin node, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 32571 euro en een AEX stand van 656 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 49.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 17% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.