‘Gaat Bitcoin koers deze week boven de $16.000 uit komen?’ en ‘Institutionele beleggers kiezen steeds vaker voor Bitcoin fonds dan voor goud’, aldus JPMorgan

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 13011 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 12%. Vers van de pers: ‘Gaat Bitcoin koers deze week boven de $16.000 uit komen?’.

Ook relevant kan zijn:‘Institutionele beleggers kiezen steeds vaker voor Bitcoin fonds dan voor goud’, aldus JPMorgan. Ten slotte lezen we voor vandaag: Ruim 11.600 bitcoin pinautomaten wereldwijd.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Rapper Logic omarmt Bitcoin: ‘Grote investering in BTC’, ‘Bijna elk uur wordt er een Bitcoin pinautomaat geïnstalleerd’, groei van 80% in 2020, ‘Analisten verwachten meer van bitcoin na doorbreken $15.000’, en: Bitcoin op $15.000 groter dan PayPal, Coca-Cola, Netflix en Disney

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 13011 euro en een AEX stand van 581 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 12% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.