Grayscale kocht in december 3x het aantal gemijnde Bitcoin (BTC) op en Meer vuurwerk voor Bitcoin koers? 3 voorspellingen voor 2021

Bitcoin ochtendnieuws

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 24578 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 14%. Vandaag lezen we onder meer: Grayscale kocht in december 3x het aantal gemijnde Bitcoin (BTC) op.

Ook kwam ter sprake: Meer vuurwerk voor Bitcoin koers? 3 voorspellingen voor 2021. Ten slotte lezen we voor vandaag: $7 miljard aan BTC komt weer ‘tot leven’.

Eerder

En al eerder lazen we: ‘Tether wordt niet vervolgd door Securities and Exchange Commission’, aldus Bitfinex CTO, Aantal bitcoin (BTC) whales neemt toe naar bijna 2000 stuks, FinCEN wil extra regels voor Amerikanen met bitcoin op buitenlandse rekening, en: Don’t trust, verify. 10 tips voor Bitcoin op een hardware wallet

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 24578 euro en een AEX stand van 625 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 39.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 14% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.