“Bitcoin (BTC) koers stijgt ongeacht wie Amerikaanse verkiezingen wint” en ‘Zakt Bitcoin prijs terug naar $12.000 als het de support breekt?’

"

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 11416 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 5%. Wat vandaag opvalt: “Bitcoin (BTC) koers stijgt ongeacht wie Amerikaanse verkiezingen wint”.

Ander nieuwtje: ‘Zakt Bitcoin prijs terug naar $12.000 als het de support breekt?’. Ook nog in het nieuws: Bitcoin betaling kost gemiddeld $11, nog 156.000 onbevestigde transacties.

Eerder

En al eerder lazen we: ‘CEO van Circle koopt nu al Bitcoin (BTC) via PayPal’, Fidelity komt met Bitcoin (BTC) custody services in Azië, Bitcoin (BTC) Update: Komt $14.000 weer in zicht?, en: Primeur: Iran legaliseert Bitcoin als betaalmiddel voor internationale handel

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 11416 euro en een AEX stand van 533 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 21.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een bescheiden performance van 5% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.

"