Hup Bitcoin: Bitcoin mining, Binance, Strike, El Salvador & Iran en Ex-werknemer van Cryptopia steelt $172.000 aan Bitcoin

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 29400 euro. Dat is 3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -3%. Wat vandaag opvalt: Hup Bitcoin: Bitcoin mining, Binance, Strike, El Salvador & Iran.

Ook relevant kan zijn:Ex-werknemer van Cryptopia steelt $172.000 aan Bitcoin. Bovendien bleek vandaag: Negatief Bitcoin record: moeilijkheidsgraad voor miners daalt met 27,9%.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin Update: koers daalt onder $34.000, zakt de prijs verder weg?, Institutionele investeerders tonen minder interesse in Bitcoin, stelt Glassnode, 4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC), en: Centraal bankier in VS vestigt aandacht op Tether als 'mogelijk gevaar voor kredietmarkten'

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29400 euro en een AEX stand van 735 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een magere performance van -3% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.