Investering in Bitcoin (BTC) van MicroStrategy pakt goed uit: $100 miljoen in de plus en ‘Bitcoin is de beste reserve asset die we ooit hebben gehad’

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 11606 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 5%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Investering in Bitcoin (BTC) van MicroStrategy pakt goed uit: $100 miljoen in de plus.

Ook relevant kan zijn:‘Bitcoin is de beste reserve asset die we ooit hebben gehad’. Ten slotte lezen we voor vandaag: ‘Breekt de Bitcoin koers deze week door de $14.100?’.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Criminelen verzenden SMS’jes uit naam van Ledger, Europese Centrale Bank vraagt om input over digitale euro, Criminelen vragen €500 in Bitcoin aan patiënten na hack Fins zorgbedrijf, en: Opgelet! Bitcoin dieven sturen SMS’jes en mails naar eigenaren van Ledger wallets

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 11606 euro en een AEX stand van 538 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 21.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 5% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.