Jack Dorsey wil met Square een Bitcoin hardware wallet ontwikkelen en Bitcoin miner Argo Blockchain heeft nu ruim 1.000 bitcoin op de balans

Bitcoin ochtendnieuws

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 30982 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -2%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Jack Dorsey wil met Square een Bitcoin hardware wallet ontwikkelen.

Ook relevant kan zijn:Bitcoin miner Argo Blockchain heeft nu ruim 1.000 bitcoin op de balans. Ten slotte lezen we voor vandaag: Bitcoin bull run mogelijk voorbij na Musk-dip', aldus MRB Partners.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin Bulls op $40.000 afgewezen na tweet van Elon Musk', Market maker gaat bitcoin mining tak vergroenen met CO2-certificaten, Deze Europese bank komt met handelsplatform voor Bitcoin en cryptovaluta, en: Amerikaan moet 2 jaar cel in wegens 'verduisteren' bitcoin

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 30982 euro en een AEX stand van 720 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 43 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 9% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.