Japanse miljardair die $200 miljoen aan Bitcoin kocht: ‘Ik begreep het niet’ en Satoshi Nakamoto, de geniale en anonieme uitvinder(s) van Bitcoin

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 15412 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 14%. Vandaag lezen we onder meer: Japanse miljardair die $200 miljoen aan Bitcoin kocht: ‘Ik begreep het niet’.

In ander nieuws: Satoshi Nakamoto, de geniale en anonieme uitvinder(s) van Bitcoin. Wat we ook nog lazen vandaag: DNB geeft Bitcoin bedrijven meer tijd.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin bedrijven in Nederland krijgen meer tijd van De Nederlandsche Bank, ‘Bitcoin neemt grotendeels rol van goud over’, zegt Rick Rieder van grootste vermogensbeheerder, Bitcoin (BTC) Update: Komt recordprijs van $20.000 dit weekend in zicht?, en: Een nieuwe vorm van Bitcoin derivaten op het Lightning Network

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15412 euro en een AEX stand van 602 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 14% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.