‘Kan Bitcoin koers dit weekend naar $19.000 doorschieten?’ en ‘Er is 3,4 miljoen Bitcoin (BTC) beschikbaar voor nieuwe kopers’, dat stelt Chainalysis

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 15386 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 11%. Wat vandaag opvalt: ‘Kan Bitcoin koers dit weekend naar $19.000 doorschieten?’.

Ander nieuwtje: ‘Er is 3,4 miljoen Bitcoin (BTC) beschikbaar voor nieuwe kopers’, dat stelt Chainalysis. Ook nog in het nieuws: ‘73% van miljonairs toont interesse in BTC’.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin exchange OKEx vanaf 27 november weer volledig open, Bitcoin miners verdienen $21 miljoen per dag, net zo veel als vóór halving, Bitcoin (BTC) Update: Komt $20.000 in zicht?, en: Onderzoek: ‘73% van miljonairs wil graag Bitcoin (BTC) kopen’

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15386 euro en een AEX stand van 598 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 11% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.