"Koers Bitcoin vindt bullish support op $52.000, bodem lijkt te zijn gemaakt" en bij koers van $182.000 is Satoshi rijkste op aarde

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Een Bitcoin kost nu 47723 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 5%. Vers van de pers: "Koers Bitcoin vindt bullish support op $52.000, bodem lijkt te zijn gemaakt".

In ander nieuws: bij koers van $182.000 is Satoshi rijkste op aarde. Ook nog in het nieuws: Bitcoin HODLers houden vol: innactieve bitcoin op hoogste punt in 3 maanden.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Deze vroege investeerder in Tesla is bullish over Bitcoin markt: '$1.000 miljard nog maar het begin', Deze oplichter troggelde ruim 22.000 Bitcoin af bij zijn slachtoffers, Duke University heeft $500 miljoen aan aandelen in bitcoin beurs Coinbase, en: Het bezitten van Bitcoin is een vereiste voor een goed financieel jaar'

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 47723 euro en een AEX stand van 698 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 68.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 5% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.