Koers boven $16.000 leidt tot drukte op optiemarkt en Dit bedrijf verdiende 800.000 dollar met Bitcoin mining in drie maanden

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update. Bitcoin kost momenteel rond de 13478 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 8%. Vers van de pers: Koers boven $16.000 leidt tot drukte op optiemarkt.

Daarnaast: Dit bedrijf verdiende 800.000 dollar met Bitcoin mining in drie maanden. Bovendien bleek vandaag: Rusland rekt de belastingregels voor Bitcoin (BTC) iets op.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin (BTC) optiehandelaren speculeren al op $20.000 en hoger, Satoshi Nakamoto, de geniale en anonieme uitvinder(s) van Bitcoin, $300 miljoen aan Bitcoin van Huobi naar Binance vanwege druk uit China, en: Bitcoin is nu al groter dan Paypal en Disney, op jacht naar MasterCard

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 13478 euro en een AEX stand van 597 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 8% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.