"Komt Bitcoin koers deze week boven $50.000, of nemen bears over?" en BNY Mellon's support voor Bitcoin is volgens experts een omslagpunt voor industrie

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 39192 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 2%. We lezen vandaag: "Komt Bitcoin koers deze week boven $50.000, of nemen bears over?".

Daarnaast: BNY Mellon's support voor Bitcoin is volgens experts een omslagpunt voor industrie. Een andere kop van vandaag: Bitcoin koers breekt uit naar $49.361. Gaat dit weekend de $50.000 eraan?.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Deutsche Bank heeft plan om Bitcoin te gaan bewaren en verkopen, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 39192 euro en een AEX stand van 681 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 57.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een bescheiden performance van 2% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.