‘Kunnen de Bitcoin bulls de belangrijke support op $18.000 houden?’ en ‘Privacy wallets worden steeds vaker gebruikt om Bitcoin wit te wassen’

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 15243 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -5%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Kunnen de Bitcoin bulls de belangrijke support op $18.000 houden?’.

Ander nieuwtje: ‘Privacy wallets worden steeds vaker gebruikt om Bitcoin wit te wassen’. Ten slotte lezen we voor vandaag: ING en ABN bouwen aan BTC custody services.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: ‘Frankrijk wil álle transacties met Bitcoin koppelen aan identiteit’, Gedupeerde beleggers kunnen Bitcoin claimen bij failliete beurs Cryptopia, ‘Opkomst van Bitcoin gaat goudmarkt pijn doen’, aldus analist van JPMorgan, en: ING bouwt samen met ABN Amro aan custody diensten voor Bitcoin

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15243 euro en een AEX stand van 620 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 24.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een magere performance van -5% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.