Ligt de correctie definitief achter ons, schiet Bitcoin weer naar nieuw record?' en Minder liquiditeit op Bitcoin beurzen: aantal BTC op laagste punt in 3 jaar

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 40473 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 4%. Vandaag lezen we onder meer: Ligt de correctie definitief achter ons, schiet Bitcoin weer naar nieuw record?'.

Ook relevant kan zijn:Minder liquiditeit op Bitcoin beurzen: aantal BTC op laagste punt in 3 jaar. Bovendien bleek vandaag: Miljardair steekt geld in investeringsfonds BlockTower.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin door $50.000! Schiet koers vandaag richting $52k?', , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 40473 euro en een AEX stand van 657 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 61.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 4% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.