Maakt Bitcoin een bullish uitbraak naar $41.000, of zitten we in een fake out?' en Bitcoin bedrijf Luno overweegt Indonesië, lokale Tokocrypto wil naar de beurs

Bitcoin ochtendnieuws

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 31920 euro. Dat is 4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 1%. Wat vandaag opvalt: Maakt Bitcoin een bullish uitbraak naar $41.000, of zitten we in een fake out?'.

Ander nieuwtje: Bitcoin bedrijf Luno overweegt Indonesië, lokale Tokocrypto wil naar de beurs. Wat we ook nog lazen vandaag: Bitcoin (BTC) Update: koers schommelt bij $38.000, wat nu?.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Guggenheim met $270 miljard op zak, wil met nieuw fonds blootstelling aan Bitcoin, Veel volatiliteit op komst? Bitcoin schommelt rustig rond $37.000', JP Morgan ziet prijs van $26.000 als gezond signaal, en: Bitcoin ontwikkelaars ontvangen $150.000 aan donaties

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 31920 euro en een AEX stand van 717 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 44.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 1% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.