Maken Bitcoin bulls zich klaar om weerstand op $60.000 te breken?' en Tesla verdiende met investering van $1,5 miljard in Bitcoin meer dan met autoverkoop in 1 jaar

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 45897 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 16%. Wat vandaag opvalt: Maken Bitcoin bulls zich klaar om weerstand op $60.000 te breken?'.

Ook relevant kan zijn:Tesla verdiende met investering van $1,5 miljard in Bitcoin meer dan met autoverkoop in 1 jaar. Ten slotte lezen we voor vandaag: Canadese Bitcoin ETF aanbieder trekt ruim $400 miljoen aan in twee dagen.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: MicroStrategy haalt $1,05 miljard op om Bitcoin te kopen, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 45897 euro en een AEX stand van 667 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 68.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 16% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.