Memorabele momenten Bitcoin: de eerste shitcoin en de herkomst van HODL en Bitcoin Big Max Index: de hamburger kost voor het eerst minder dan 10.000 Satoshi

Morning call

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 49161 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -4%. Vers van de pers: Memorabele momenten Bitcoin: de eerste shitcoin en de herkomst van HODL.

Ook relevant kan zijn:Bitcoin Big Max Index: de hamburger kost voor het eerst minder dan 10.000 Satoshi. Wat we ook nog lazen vandaag: Crypto.com werkt samen met Visa om uitrol bitcoin kaart te versnellen.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: "Bitcoin schiet alle kanten op, wat is er gaande? $58.000 is weerstand", Bitcoin minen? Ook Pakistan hoopt een graantje mee te pikken, Bitcoin koers opnieuw boven $60.000, optiemarkt breekt records, en: Bitcoin (BTC) Update: schiet de prijs door naar $60.000?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 49161 euro en een AEX stand van 682 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 72.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een magere performance van -4% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.