Met deze update zijn smart contracts mogelijk op het bitcoin protocol en FBI slaat terug en pakt $2,3 miljoen aan Bitcoin af van hackers Colonial Pipeline

Nieuwtjes

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 27322 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -9%. Wat vandaag opvalt: Met deze update zijn smart contracts mogelijk op het bitcoin protocol.

Ook relevant kan zijn:FBI slaat terug en pakt $2,3 miljoen aan Bitcoin af van hackers Colonial Pipeline. Ten slotte lezen we voor vandaag: Londonse beleggers kunnen nu in een bitcoin ETP investeren.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Een Bitcoin prijs van $100.000? Peter Brandt gelooft er nog in, Schiet Bitcoin koers na saai weekend eindelijk richting $42.000?', El Salvador gaat bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel erkennen, en: De Week in Bitcoin: El Salvador, Square ontwikkelt bitcoin wallet en Google heft advertentieverbod op

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 27322 euro en een AEX stand van 720 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 38 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een beroerde performance van -9% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.