MicroStrategy koopt Bitcoin bij: het bedrijf heeft $765 miljoen aan BTC in kas en Is BTC te volatiel voor een spaarmiddel?

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 15748 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 4%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: MicroStrategy koopt Bitcoin bij: het bedrijf heeft $765 miljoen aan BTC in kas.

Ander nieuwtje: Is BTC te volatiel voor een spaarmiddel?. Een andere kop van vandaag: ‘Bitcoin is te volatiel om te dienen als spaarmiddel’, aldus Steve Forbes.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin in de mainstream media: een weerwoord op misvattingen, Bitcoin (BTC) Analyse: Koers weet $20.000 nog niet te breken, Pakistan wil Bitcoin (BTC) legaliseren en mining gaan stimuleren, en: Wat is het Bitcoin Lightning Network?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15748 euro en een AEX stand van 616 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 4% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.