MicroStrategy wil $1 miljard ophalen en mogelijk meer bitcoin kopen en Komende dagen komt er 16.000 bitcoin 'los' uit fonds Grayscale

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 33190 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 21%. Vandaag lezen we onder meer: MicroStrategy wil $1 miljard ophalen en mogelijk meer bitcoin kopen.

Ander nieuwtje: Komende dagen komt er 16.000 bitcoin 'los' uit fonds Grayscale. Wat we ook nog lazen vandaag: Er zit 1.500 Bitcoin in het Lightning Netwerk, een nieuw record.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Tanzania gaat overstap naar bitcoin (BTC) onderzoeken, Wopke Hoekstra: "Nederland moet bitcoin reguleren in plaats van verbieden", Toezichthouders willen strengste richtlijnen voor banken met Bitcoin, en: Column: Over bitcoin minen met vulkanen en de uitglijder van CPB-directeur Pieter Hasekamp

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 33190 euro en een AEX stand van 734 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 45.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 21% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.