Nassim Taleb draait 180 graden: 'Bitcoin is piramidespel en gimmick' en Bitcoin (BTC) Update: koers rond $50.000, kan prijs herstellen van dip?

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 41420 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -17%. Vandaag lezen we onder meer: Nassim Taleb draait 180 graden: 'Bitcoin is piramidespel en gimmick'.

Daarnaast: Bitcoin (BTC) Update: koers rond $50.000, kan prijs herstellen van dip?. Wat we ook nog lazen vandaag: Grote geld blijft Bitcoin kopen ondanks wisselvallige koers.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Turkije arresteert 62 mensen vanwege miljardenfraude bitcoin beurs, Grootste Amerikaanse bitcoin beurs accepteert eindelijk Tether (USDT), Bitcoin prijs duikelt onder $50.000, Biden dreigt met hogere belasting, en: Communistische partij Cuba gaat serieus naar cryptocurrency's kijken

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 41420 euro en een AEX stand van 716 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 57.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -17% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.