Negatief Bitcoin record: moeilijkheidsgraad voor miners daalt met 27,9% en Bitcoin koers moet $30.000 houden dit weekend'

Morning call

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 29891 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 3%. Vandaag lezen we onder meer: Negatief Bitcoin record: moeilijkheidsgraad voor miners daalt met 27,9%.

Daarnaast: Bitcoin koers moet $30.000 houden dit weekend'. Ook nog in het nieuws: Bitcoin Update: koers daalt onder $34.000, zakt de prijs verder weg?.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: 4 tips voor het kopen van je eerste beetje Bitcoin (BTC), Centraal bankier in VS vestigt aandacht op Tether als 'mogelijk gevaar voor kredietmarkten', Hacks uit beginjaren van Bitcoin: Bitfloor verliest 24.000 BTC, en: Centrale bank van Tanzania gaat bitcoin onderzoeken op verzoek van president

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 29891 euro en een AEX stand van 734 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.