Nemen bulls de Bitcoin prijs over, met stijging naar $57.000?' en Bitcoin weekoverzicht: prijs dip deel 2, Turkse beurzen offline en transactie van $321 miljoen

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 43619 euro. Dat is 8% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke stijging dus. Voor de week performance noteren we -6%. Vandaag lezen we onder meer: Nemen bulls de Bitcoin prijs over, met stijging naar $57.000?'.

Ander nieuwtje: Bitcoin weekoverzicht: prijs dip deel 2, Turkse beurzen offline en transactie van $321 miljoen. Bovendien bleek vandaag: Amerikaanse staat Louisiana erkent Bitcoin en Satoshi in officieel statement.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Turkije maakt zich op voor nieuwe regels rondom Bitcoin, binnen 2 weken duidelijkheid, Bitcoin beurs Gemini accepteert betalingen met Apple Pay en Google Pay, Bitcoin whale beweegt voor $321 miljoen in één transactie, en: BitGo sluit miljoenendeal met Amerikaanse overheid voor veiling bitcoin

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 43619 euro en een AEX stand van 714 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 61.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -6% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.