Nieuwe voorzitter van SEC aangesteld, pro-Bitcoin beleid aanstaande? en Grayscale blijft voor miljoenen dollars BTC kopen

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 19500 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 3%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Nieuwe voorzitter van SEC aangesteld, pro-Bitcoin beleid aanstaande?.

Ook kwam ter sprake: Grayscale blijft voor miljoenen dollars BTC kopen. Bovendien bleek vandaag: Nieuwe versie van Bitcoin toolkit uitgebracht voor wallet ontwikkelaars.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Grayscale voegt op 1 dag $500 miljoen toe aan hun cryptofondsen, Binance implementeert SegWit voor Bitcoin (BTC) stortingen, Bitcoin in januari 2020: Prijsstijging van 30%, Lightning Torch en verjaardag, en: Trump regering pleit voor aanpak van stablecoins als Tether

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 19500 euro en een AEX stand van 626 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 31.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een bescheiden performance van 3% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.