OKEx huurt extra hulp in bij ‘bevroren’ 200.000 BTC en Curator QuadrigaCX: “We kunnen $30 miljoen aan claims betalen”

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Een Bitcoin kost nu 13058 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 10%. Wat vandaag opvalt: OKEx huurt extra hulp in bij ‘bevroren’ 200.000 BTC.

Ook relevant kan zijn:Curator QuadrigaCX: “We kunnen $30 miljoen aan claims betalen”. Een andere kop van vandaag: Aantal unieke bitcoin adressen in oktober significant gestegen.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin beurs OKEx huurt ‘juridisch specialist’ in voor probleem met opnames, Bitcoin beurs OKEx huurt ‘juridisch specialist’ in voor probleem met opnames, Bitcoin bedrijven in Zuid-Korea moeten identiteit klanten gaan bijhouden, en: Bitcoin broker LiteBit geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 13058 euro en een AEX stand van 573 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 10% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.