Ook Fidelity wil Bitcoin ETF aanbieden, achtste verzoek ingediend bij SEC en Bitcoin daalt tot $51.500 ondanks stortvloed aan goed nieuws

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update. Bitcoin kost momenteel rond de 44639 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -8%. We lezen vandaag: Ook Fidelity wil Bitcoin ETF aanbieden, achtste verzoek ingediend bij SEC.

Daarnaast: Bitcoin daalt tot $51.500 ondanks stortvloed aan goed nieuws. Ten slotte lezen we voor vandaag: Hut 8 schaart zich bij Bitcoin mining pool Foundry.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: "Bitcoin moet boven $56.000 komen, brengen bulls de koers omhoog?", 500 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) 'weg' bij Coinbase, Hup Bitcoin met PlanB: "BTC maakt van burger een soeverein individu", en: Bitcoin (BTC) Update: Koers doet stap terug, is de bullmarkt in gevaar?

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 44639 euro en een AEX stand van 686 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 65.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een beroerde performance van -8% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.