Oude energiecentrale gaat met energieoverschot Bitcoin minen en Bitcoin beurs BitMEX likt haar wonden: 'We willen de regels volgen'

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 27998 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -3%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Oude energiecentrale gaat met energieoverschot Bitcoin minen.

Ook relevant kan zijn:Bitcoin beurs BitMEX likt haar wonden: 'We willen de regels volgen'. Een andere kop van vandaag: BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin Update: koers zakt verder weg na lokale top bij $36.000, Beurzen verwerkte $958 miljard aan Bitcoin en crypto trades in juni, Wetsvoorstel in Iran pleit voor verbod op 'buitenlandse Bitcoin en cryptocurrency's', en: Bitcoin miner bestelt $100 miljoen aan hardware', 30.000 machines komen naar VS

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 27998 euro en een AEX stand van 741 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 37.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -3% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.