Overwint Bitcoin koers sterke weerstand op $55.500?' en Amerika verkoopt 9,45 bitcoin (BTC) via veiling

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 45065 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 1%. Vers van de pers: Overwint Bitcoin koers sterke weerstand op $55.500?'.

In ander nieuws: Amerika verkoopt 9,45 bitcoin (BTC) via veiling. Bovendien bleek vandaag: Korea gaat medewerkers strenger controleren op crypto investeringen.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Data Dinsdag: mempool loopt leeg, ongeveer 150.000 baby-whales, Bulls behouden overhand, knalt Bitcoin koers door naar $57.000?', Tesla verkocht $272 miljoen aan bitcoin in kwartaal één, en: PayPal CEO: “Stijgende vraag naar bitcoin verbaast ons”

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 45065 euro en een AEX stand van 711 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 63.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 1% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.