Pakistan wil Bitcoin (BTC) legaliseren en mining gaan stimuleren en Wat is het Bitcoin Lightning Network?

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 15752 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 6%. We lezen vandaag: Pakistan wil Bitcoin (BTC) legaliseren en mining gaan stimuleren.

Daarnaast: Wat is het Bitcoin Lightning Network?. Bovendien bleek vandaag: 23 bedrijven hebben samen ruim $16 miljard aan BTC.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: 23 Bedrijven hebben nu samen ruim $16 miljard aan Bitcoin (BTC) in bezit, Grayscale koopt weer 7.000 Bitcoin (BTC) bij, whales sturen geld naar beurzen, Gehackte beurs Kucoin de verliezer tijdens Bitcoin bullrally van 2020, en: Miljardair Paul Tudor Jones: Bitcoin koers gaat dollemansrit tegemoet

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15752 euro en een AEX stand van 616 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 6% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.