PayPal draait $242 miljoen aan bitcoin (BTC) volume op één dag en ‘Zakt Bitcoin prijs terug naar $30.000, voordat nieuwe stijging begint?’

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 28708 euro. Dat is 3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -4%. Vers van de pers: PayPal draait $242 miljoen aan bitcoin (BTC) volume op één dag.

Daarnaast: ‘Zakt Bitcoin prijs terug naar $30.000, voordat nieuwe stijging begint?’. Bovendien bleek vandaag: ‘Bitcoin is wáánzinnig’, zegt fondsmanager die $744 miljoen investeerde.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Dipt de bitcoin koers eerst naar $30.000 voor een nieuwe all time high?, Opmerkelijk: $220 miljoen aan Bitcoin van Duitser hangt aan zijden draadje, ‘Bitcoin in bubbel sinds doorbraak bij $20.000’, zegt Amerikaanse miljardair, en: Duitse politie rolt groot dark web op, neemt 4.650 Bitcoin (BTC) in beslag

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 28708 euro en een AEX stand van 643 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 44.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een magere performance van -4% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.