Populariteit Bitcoin en Lightning nodes in Nederland enorm en Amazon werkt aan 'project met digitale valuta', gaan ze Bitcoin accepteren?

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 40359 euro. Dat is 4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 25%. We lezen vandaag: Populariteit Bitcoin en Lightning nodes in Nederland enorm.

Ook kwam ter sprake: Amazon werkt aan 'project met digitale valuta', gaan ze Bitcoin accepteren?. Een andere kop van vandaag: Betalen met Bitcoin? BitPay integreert Apple Pay.

Eerder

En al eerder lazen we: India wil een volledig verbod op de handel in bitcoin en andere crypto', , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 40359 euro en een AEX stand van 677 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 59.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 25% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.