Proof of Keys day: zijn jouw gespaarde bitcoin (BTC) in eigen beheer? en Bitcoin (BTC) breekt de grens van $34.000! Waar komt de opmars vandaan?

Bitcoin ochtendnieuws

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 28280 euro. Dat is 7% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke stijging dus. Voor de week performance noteren we 31%. Vandaag lezen we onder meer: Proof of Keys day: zijn jouw gespaarde bitcoin (BTC) in eigen beheer?.

Daarnaast: Bitcoin (BTC) breekt de grens van $34.000! Waar komt de opmars vandaan?. Een andere kop van vandaag: Waar komt de opmars vandaan?.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: ‘Sprong naar $32.000 van Bitcoin kwam mede door grote kopers bij Coinbase’, Bitcoin vs goud: Je kreeg nog nooit zoveel goud voor 1 BTC, Bitcoin is met markt van $580 miljard meer waard dan het bedrijf van Warren Buffett, en: Bitcoin (BTC) Analyse: Koers schurkt tegen $30.000 aan en breekt records

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 28280 euro en een AEX stand van 625 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 45.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 31% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.