Saaie tijd voor Bitcoin. Maakt koers zich klaar voor stijging naar $43.000?' en BTC sportauto van Rinus 'Veekay' rijdt Indy 500

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 29527 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -7%. We lezen vandaag: Saaie tijd voor Bitcoin. Maakt koers zich klaar voor stijging naar $43.000?'.

In ander nieuws: BTC sportauto van Rinus 'Veekay' rijdt Indy 500. Ten slotte lezen we voor vandaag: Britse bank blokkeert transacties van bitcoin beurzen vanwege ‘crimineel’ karakter.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin (BTC) Update: prijs dipt onder $35.000, maar volgt herstel?, Moeilijkheidsgraad bitcoin mining met 16 procent gedaald in afgelopen periode, Bedrijf achter stablecoin USDC haalt $440 miljoen aan durfgeld op, en: Baas van JP Morgan: 'Ik adviseer om van Bitcoin af te blijven'

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29527 euro en een AEX stand van 714 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 41.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -7% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.