Sam Bankman Fried verliest 93% van zijn vermogen en Bitcoin miner Stronghold zet 26.200 rigs in de verkoop

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 15615 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -3%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Sam Bankman Fried verliest 93% van zijn vermogen.

Daarnaast: Bitcoin miner Stronghold zet 26.200 rigs in de verkoop. Ook nog in het nieuws: Federal Reserve zal deze week het lot van de markt bepalen'.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin in maart 2021: fondsen, Bitonic en ETF's, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15615 euro en een AEX stand van 709 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een magere performance van -3% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.