Schiet Bitcoin koers na saai weekend eindelijk richting $42.000?' en El Salvador gaat bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel erkennen

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Een Bitcoin kost nu 29571 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -3%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Schiet Bitcoin koers na saai weekend eindelijk richting $42.000?'.

Ook relevant kan zijn:El Salvador gaat bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel erkennen. Een andere kop van vandaag: De Week in Bitcoin: El Salvador, Square ontwikkelt bitcoin wallet en Google heft advertentieverbod op.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Jack Dorsey wil met Square een Bitcoin hardware wallet ontwikkelen, Bitcoin miner Argo Blockchain heeft nu ruim 1.000 bitcoin op de balans, Bitcoin bull run mogelijk voorbij na Musk-dip', aldus MRB Partners, en: Russische bank Tinkoff wil Bitcoin diensten aanbieden, maar mist duidelijke regels

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29571 euro en een AEX stand van 718 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 41.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een magere performance van -3% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.