Schiet Bitcoin naar $36.000 na veel goed nieuws?' en BTC is niet te kraken, ook niet door de FBI

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 28025 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -9%. We lezen vandaag: Schiet Bitcoin naar $36.000 na veel goed nieuws?'.

In ander nieuws: BTC is niet te kraken, ook niet door de FBI. Ook nog in het nieuws: Britse centrale bankier wil Tether laten reguleren als bank.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Inflatie Nederland stijgt naar 2,1%, Deutsche Bank waarschuwt voor naoorlogse taferelen, 4 cijfers die nu relevant zijn voor de bitcoin (BTC) prijs, Bitcoin prijs knalt 10% omlaag, gaan we zakken naar $29.000?, en: MicroStrategy leent $400 miljoen om bij te kopen

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 28025 euro en een AEX stand van 719 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 39 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -9% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.