Senaat in Kentucky stemt vóór: Bitcoin mining krijgt fiscale voordelen en Bitcoin is te belangrijk om te negeren' volgens Deutsche Bank

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier. Bitcoin kost momenteel rond de 49145 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 3%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Senaat in Kentucky stemt vóór: Bitcoin mining krijgt fiscale voordelen.

Daarnaast: Bitcoin is te belangrijk om te negeren' volgens Deutsche Bank. Bovendien bleek vandaag: Deze bitcoin start-up uit Israël krijgt $133 miljoen en Wall Street doet gretig mee.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Een prijs van $288.000 per Bitcoin, volgens deze Nederlandse quant is dat mogelijk, Amerika pumpt Bitcoin naar $58.300, nieuw record aanstaande?', Bitcoin koers stijgt richting $60.000 na aankondiging Fed, en: Bitcoin beurs Coinbase noteert 114,9 miljoen aandelen aan Nasdaq

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 49145 euro en een AEX stand van 682 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 72 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 3% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.