Staat Bitcoin prijs van $54.000 - $55.000 nog op het menu?' en 'Je kunt beter in Bitcoin sparen dan in goud'

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 43578 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 11%. Vers van de pers: Staat Bitcoin prijs van $54.000 - $55.000 nog op het menu?'.

Ook kwam ter sprake: 'Je kunt beter in Bitcoin sparen dan in goud'. Bovendien bleek vandaag: "Bitcoin ETF kwestie van tijd nu SEC de markt beter begrijpt".

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Brengen de bulls de Bitcoin koers vandaag naar $55.000?', , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 43578 euro en een AEX stand van 673 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 64.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 11% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.