Stroomuitval Texas níet de schuld van Bitcoin miners en Square slaat $170 miljoen aan extra Bitcoin (BTC) in

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 41732 euro. Dat is 4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -4%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Stroomuitval Texas níet de schuld van Bitcoin miners.

In ander nieuws: Square slaat $170 miljoen aan extra Bitcoin (BTC) in. Bovendien bleek vandaag: Centrale bank Korea: 'Bitcoin heeft géén intrinsieke waarde'.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Pizzabezorger koos in 2013 voor Bitcoin als fooi en pakt 6800% winst, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 41732 euro en een AEX stand van 664 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 62.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een magere performance van -4% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.