Taproot staat voor de deur. Op welke manier verbetert dit Bitcoin? en Zuid-Afrika wil pensioenfondsen verbieden in bitcoin te beleggen

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 55649 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 4%. We lezen vandaag: Taproot staat voor de deur. Op welke manier verbetert dit Bitcoin?.

Ander nieuwtje: Zuid-Afrika wil pensioenfondsen verbieden in bitcoin te beleggen. Wat we ook nog lazen vandaag: Bitcoin prijs tikt bijna $63.000 aan, Brazilianen steken miljarden in crypto's.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: VIDEO: Bitcoin koers consolideert rond $45.000, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 55649 euro en een AEX stand van 820 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 67.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 4% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.