Tech-ondernemer Shaan Puri koopt Bitcoin om ‘grote beleggers voor te zijn’ en ‘Zakt Bitcoin prijs door naar $17.000 door aanwezigheid van bears?’

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 14683 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -5%. Vers van de pers: Tech-ondernemer Shaan Puri koopt Bitcoin om ‘grote beleggers voor te zijn’.

Ook relevant kan zijn:‘Zakt Bitcoin prijs door naar $17.000 door aanwezigheid van bears?’. Ten slotte lezen we voor vandaag: Verzekeraar koopt voor $100 miljoen aan BTC.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin (BTC) bedrijven BitPay en Paxos willen banklicentie in VS, Grootste bank van Singapore bevestigt: we gaan Bitcoin verkopen, Film over Silk Road en Ross Ulbricht komt in februari op witte doek, en: Bitcoin (BTC) koers bij $18.000, Grayscale slaat $266 miljoen extra in

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 14683 euro en een AEX stand van 616 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 23.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een magere performance van -5% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.